Den Bosch, de stad van Jeroen Bosch [PAPIER]

5,99

Den Bosch is de geboortestad van de beroemde schilder Jeroen (Jheronimus) Bosch, De kunstenaar heeft hier ook zijn hele leven gewoond. Jeroen Bosch is één van de bekendste en meest invloedrijke Europese schilders uit de late Middeleeuwen. In de Nederlanden stond hij van omstreeks 1470 tot aan zijn dood in 1516 op eenzame hoogte. Zijn stijl van schilderen met monsters en demonen, engelen en fabelwezens, doet denken aan vroege science fiction.

Op veel plaatsen in Den Bosch zijn nog ‘sporen’ te vinden van de beroemde kunstenaar, plaatsen waar hij heeft gewoond en gewerkt. De citywalk ‘Den Bosch, de stad van Jeroen Bosch’ neemt je mee langs al die bijzondere plekken in de best bewaarde Middeleeuwse stad van ons land. De wandeling begint bij het station en voert ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Den Bosch, zoals de Sint-Janskathedraal, de Binnendieze, de Markt en het Noordbrabants Museum.

Lengte: 4,5 kilometer
Duur: 2,5 uur
Bezienswaardigheden langs de route: Bolwerk Sint-Jan, Binnendieze, Bastion Oranje, Noordbrabants Museum, Markt, Sint-Janskathedraal, Zwanenbroedershuis, Jheronimus Bosch Art Center.

Artikelnummer: Jer-DB-Pap Categorieën: ,

Beschrijving

Het middeleeuwse stadscentrum van ’s-Hertogenbosch is een van de oudste en meest complete van Nederland. Hoogtepunten zijn de Sint-Janskathedraal, de Binnendieze en het Noordbrabants Museum. Den Bosch was ook de geboortestad van de beroemde schilder Jeroen (Jheronimus) Bosch. Hij zou nu zelf, meer dan vijfhonderd jaar na zijn dood, moeiteloos zijn weg vinden in de Bossche binnenstad, want er is qua stratenplan en ook voor het grootste deel wat straatnamen betreft in honderden jaren niets veranderd.

Jeroen Bosch is één van de bekendste en meest invloedrijke Europese schilders uit de late Middeleeuwen. In de Nederlanden stond hij van omstreeks 1470 tot aan zijn dood in 1516 op eenzame hoogte. Zijn stijl doet denken aan vroege science fiction. Monsters en demonen, engelen en fabelwezens. Ze springen bijna letterlijk van de eikenhouten panelen af waarop Bosch altijd schilderde.

Op veel plaatsen in Den Bosch zijn nog ‘sporen’ te vinden van de beroemde kunstenaar. De citywalk ‘Den Bosch, de stad van Jeroen Bosch’ neemt je mee langs al die bijzondere plekken in de best bewaarde Middeleeuwse stad van ons land. De wandeling begint bij het station en voert ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Den Bosch, zoals de Sint-Janskathedraal, de Binnendieze, de Markt en het Noordbrabants Museum.

Extra informatie

Extra informatie

Lengte: 4,5 kilometer
Duur: 2,5 uur
Bezienswaardigheden langs de route: Bolwerk Sint-Jan, Binnendieze, Bastion Oranje, Noordbrabants Museum, Markt, Sint-Janskathedraal, Zwanenbroedershuis, Jheronimus Bosch Art Center.

Andere suggesties…