Het Florence van Dante [DIGITAAL]

3,99

Met de citywalk ‘Het Florence van Dante’ treed je in de voetsporen van Dante Alighieri in Florence. De grote dichter werd in 1265 geboren in de Toscaanse hoofdstad en hoewel hij later uit Florence werd verbannen en er nooit meer terugkeerde, deed hij hier inspiratie op voor zijn beroemde boek ‘La Divina Commedia’ (De Goddelijke Komedie). Op verschillende plekken in Florence zie je plaquettes met fragmenten uit de Divina Commedia. Tijdens deze wandeling kom je er ook een aantal tegen. Al lezend krijg je episoden over Dante’s leven voorgeschoteld.

Het Florence van Dante werd gekenmerkt door huizen, straten, kerken en monumenten, die het Florence van nu ook nog typeren. Zo mis je niets van de highlights van het Florence van nu wanneer je je op de ogenschijnlijk stoffige sporen van Dante’s leven begeeft. Van de doopkapel en de Duomo, via het kerkje waar zijn grote liefde Beatrice begraven ligt tot de kerk van Santa Croce waar een standbeeld en monument herinneren aan Dante. Je passeert ook enkele locaties uit de bestseller ‘Inferno’ van Dan Brown. De populaire thrillerauteur maakt in het boek veelvuldig gebruik van het duistere meesterwerk van Dante.

Lengte: 4 kilometer
Duur: 2,5-3 uur (als je niks bezoekt, maar je kunt onderweg van alles bezoeken.. – zie Extra’s)
Bezienswaardigheden en extra’s langs de route: Battistero, Duomo, Museo Casa di Dante, Museo Bargello, Santa Croce, Palazzo Vecchio, Galleria degli Uffizi, Ponte Vecchio.

Artikelnummer: Flo-Dan-Dig Categorieën: ,

Beschrijving

Een Dante-wandeling lijkt misschien op het eerste gezicht wat oubollig. Is Dante niet een schim uit het verleden met zijn beroemde boek de Divinia Commedia? Zijn stoffelijke resten in een mausoleum in Ravenna en de Divina Commedia in de bibiotheek? De citywalk ‘Het Florence van Dante’ bestaat uit ‘stations met verhalen’, waar je stopt en waar je de verhalen lezend, zult merken hoe deze schim weer begint te leven.
Op verschillende plekken in Florence zie je plaquettes met fragmenten uit de Divina Commedia. Sinds 1907 zijn de plaquettes door heel Florence te zien, op de muren van huizen, torens en kerken, of in het plaveisel. Al lezend krijg je episoden over het leven van Dante voorgeschoteld en over die van de families die om hem heen woonden en het economische en politieke leven van Florence bepaalden.
Het Florence in de tijd van van Dante werd gekenmerkt door vele huizen, straten, kerken en monumenten, die het Florence van nu ook nog typeren. Zo mis je tijdens deze stadswandeling niets van de highlights van het Florence van nu! Van de doopkapel waar Dante in 1265 is gedoopt, via het kerkje waar zijn grote liefde Beatrice begraven ligt, tot de Santa Croce waar een standbeeld voor de kerk en een monument in de kerk herinneren aan Dante. Je passeert ook enkele locaties uit de bestseller ‘Inferno’ van Dan Brown. De populaire thrillerauteur maakt in het boek veelvuldig gebruik van het duistere meesterwerk van Dante.

Extra informatie

Lengte wandeling

4 kilometer

Duur

2,5 à 3 uur (als je niks bezoeks, maar je kunt onderweg van alles bezoeken (zie bezienswaardigheden)

Bezienswaardigheden

Battistero, Duomo, Museo Casa di Dante, Museo Bargello, Santa Croce, Palazzo Vecchio, Galleria degli Uffizi, Ponte Vecchio.