Florence wandelroutes

Het centrum van Florence is voor het grootste deel autovrij of alleen toegankelijk voor vergunninghouders en dus ideaal voor wandelaars. Het compacte centrum van de Toscaanse hoofdstad is een openluchtmuseum en vraagt er om om te voet verkend te worden. Iedere Florentijn kan het beamen: Florence is het allermooiste a piedi. Op de bonnefooi of met een thematische wandeling van City Walks: andiamo!

Citywalk Michelangelo 

Florence is de thuisbasis geweest van veel historische beroemdheden en grote kunstenaars. Zij hebben vaak een belangrijke stempel gedrukt op de stad en op veel plaatsen hun sporen nagelaten. In Florence kun je bijvoorbeeld bijna geen stap zetten zonder op een aandenken aan Michelangelo te stuiten. De Toscaanse hoofdstad waakt met trots over zijn beelden, zijn schilderijen en zijn bouwwerken en laat als geen ander de veelzijdige kant van Michelangelo zien. Met de city walk ‘Het Florence van Michelangelo’ treed je in de voetsporen van dit genie en bekijk je de stad een beetje door zijn ogen. 

Dante en Brunelleschi 

Een andere beroemde inwoner van Florence was Dante Alighieri in de 13e eeuw. De stadswandeling ‘Het Florence van Dante’ voert je mee door het Florence zoals Dante Alighieri dat nog kende en laat zien waar hij inspiratie opdeed voor zijn beroemde boek ‘La Divina Commedia’. Ben je meer een fan van het werk van architect en beeldhouwer Brunelleschi? Neem dan de wandelroute langs de highlights van zijn werk in het centrum van Florence, met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt uiteraard de koepel van de Dom! Een ander wandelroute neemt je mee langs de mooiste, door toeristen nog vrijwel onontdekte versies van het Laatste Avondmaal (cenacolo in het Italiaans), die in Florence te zien zijn. 

Kijk hieronder en op de site van Florence-Nu voor nog meer thematische stadswandelingen in Florence.

Alle Florence gidsen:

(de papieren gidsen worden geleverd in een mooi gedrukt gidsje op A5-formaat en krijg je thuis gestuurd)

(alle digitale gidsen worden geleverd in PDF-formaat en als online pagina indien u een account aanmaakt)

Toont alle 2 resultaten