Het Rome van Bernini [DIGITAAL]

3,99

Het Rome van Bernini

‘Werken in Rome is werken voor Bernini’. Dit is een uitdrukking die in de zeventiende eeuw regelmatig gehoord werd in de ateliers in Rome. Waarom? Omdat Bernini met zijn leerlingen aan de lopende band werd ingezet voor nieuwe bouwwerken. Je zou kunnen zeggen dat geen enkele andere kunstenaar zo’n grote bijdrage heeft geleverd aan de hedendaagse aanblik van de stad Rome. De city walk ‘Het Rome van Bernini’ leidt je langs een aantal hoogtepunten van Bernini’s meesterlijke handen.

De stadswandeling begint op het Sint-Pietersplein waar Bernini de colonnade ontwierp in opdracht van paus Alexander VII. In de Sint-Pietersbasiliek zie je het indrukwekkende baldakijn van Bernini boven het graf van Petrus en het grafmonument van Alexander VII. Je loopt over de Ponte Sant’Angelo, de Engelenbrug, met de prachtige Engelenbeelden.

De wandelroute voert verder langs een aantal hoogtepunten, zoals het Piazza Navona met de prachtige Fontana dei Quattro Fumini van Bernini, het Pantheon en het olifantje op Piazza della Minerva, Palazzo Barberini, de Spaanse Trappen en Galleria Borghese, waar je enkele schitterende beelden van Bernini kunt zien. Ook de Trevi-fontein, de Fontana del Tritone op Piazza Barberini en de Fontana della Barcaccia aan de voet van de Spaanse Trappen zijn het werk van de beroemde beeldhouwer.

Artikelnummer: Ber-Rom-Dig Categorieën: ,

Beschrijving

Maak een wandeling door Rome in de voetsporen van Bernini langs een aantal van de mooiste werken van de beroemdste beeldhouwer van Rome. Gian Lorenzo Bernini en zijn tijdgenoot en rivaal Francesco Borromini hebben een grote stempel op de Romeinse kunst en architectuur gedrukt en zijn samen verantwoordelijk voor veel mooie bouwwerken en beelden in de Eeuwige Stad.

De wandeling begint op het Sint-Pietersplein waar Bernini de colonnade ontwierp in opdracht van paus Alexander VII. In de Sint-Pietersbasiliek zie je het indrukwekkende baldakijn van Bernini boven het graf van Petrus en het grafmonument van Alexander VII. Je loopt over de Ponte Sant’Angelo, de Engelenbrug, waar Bernini en zijn leerlingen verantwoordelijk zijn voor de prachtige Engelenbeelden op de brug.

De wandelroute voert verder langs een aantal hoogtepunten in Rome, zoals het Piazza Navona, waar de middelste fontein, de prachtige Fontana dei Quattro Fumini van Bernini, dé trekpleister van het plein is, het olifantje op Piazza della Minerva, Palazzo Barberini, de Spaanse Trappen en Galleria Borghese.

Enkele van de mooiste fonteinen in Rome zijn ook van de hand van Bernini. Behalve de Vierstromenfontein op Piazza Navona is ook de wereldberoemde Trevi-fontein gebouwd aan de hand van een ontwerp van Bernini. Ook de Fontana del Tritone op Piazza Barberini en de Fontana della Barcaccia aan de voet van de Spaanse Trappen zijn het werk van de beroemde beeldhouwer.

De city walk voert ook langs enkele minder bekende kerken in Rome als de Sant’Andrea al Quirinale en de Santa Maria della Vittoria. In de laatste kerk vind je in de Cappella Cornaro nog een beroemd beeldhouwwerk van Bernini, De Extase van de Heilige Theresa. De city walk eindigt in het park van Villa Borghese bij Galleria Borghese, waar je enkele van de beroemdste beeldhouwwerken van Bernini kunt bewonderen, zoals Pluto en Proserpina en Apollo en Daphne. De city walk geeft ook tips over andere interessante dingen die je onderweg kunt zien en doen en leuke plekjes waar je lekker koffie kan drinken of iets eten.

Extra informatie

Lengte wandeling

8,5 kilometer

Duur

4 uur

Bezienswaardigheden en extra's

Sint-Pietersplein, Sint-Pietersbasiliek, de Engelenbrug, het Pantheon, Piazza Navona, de Trevi-Fontein, de Spaanse Trappen en Galleria Borghese.

Andere suggesties…