Milaan in één dag [PAPIER]

5,99

De citywalk ‘Milaan in één dag’ is ideaal voor mensen die Milaan een dag willen bezoeken. Deze stadswandeling is perfect om kennis te maken met de belangrijkste hoogtepunten en de sfeer van Milaan, de stad van mode en design. Verblijf je op een camping of hotel bij het Gardameer, Lago Maggiore of Comomeer, of elders in Noord-Italië, dan is een dagje Milaan prima te doen. Milaan heeft veel parkeergarages aan de rand van de stad, die goed bereikbaar zijn vanaf de snelweg. Deze garages worden onderhouden door de lokale vervoersmaatschappij en zijn daardoor relatief goedkoop en veilig. In bijna alle gevallen bevinden ze zich dichtbij metro en/of treinstations waardoor je gemakkelijk in het centrum van de stad komt. Je kan ook gemakkelijk en snel met de trein naar Milaan.

De wandeling begint bij de Pirelli-toren en gaat langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Je krijgt ook de gelegenheid om langs winkels te struinen en op een terrasje te genieten van een ijsje of aperitivo. Voor liefhebbers van shoppen voert de wandelroute door de Corso Buenos Aires, de langste winkelstraat van Milaan, door de Gouden Vierhoek, met de duurste winkelstraten van Milaan, en door de prachtige Galleria Vittorio Emanuele II. Je komt langs beroemde attracties als de Dom, Teatro alla Scala en Castello Sforzesco. En je ziet minder bekende plekjes als Giardini Pubblici, Piazza dei Mercanti en enkele bijzondere kerken. Onderweg tippen we ook leuke culinaire adresjes!

Artikelnummer: 1Da-Mil-Pap Categorieën: ,

Beschrijving

Milaan is een prachtige stad voor een citytrip. Er is genoeg te zien en te beleven. Maar ook mensen die tijdens hun vakantie elders in Noord-Italië verblijven doen graag een dagje Milaan. Vanaf de camping of hotel bij het Gardameer, Lago Maggiore of Comomeer is een dagje Milaan prima te doen. Milaan heeft veel parkeergarages aan de rand van de stad, die goed bereikbaar zijn vanaf de snelweg. Deze garages zijn goedkoop en meestal dichtbij metro en/of treinstations waardoor je gemakkelijk in het centrum van de stad komt. Je kan ook met de trein naar Milaan.

Met de city walk ‘Milaan in één dag’ maak je in één dag kennis met de sfeer en de highlights van Milaan. De stadswandeling gaat langs een aantal hoogtepunten van de stad en je krijgt ook de gelegenheid om langs winkels te struinen en op een terrasje te genieten van een ijsje of aperitivo. Voor liefhebbers van shoppen voert de wandelroute door de langste winkelstraat van Milaan, door de Gouden Vierhoek en de prachtige Galleria Vittorio Emanuele II. Je komt langs attracties als de Dom, Teatro alla Scala en Castello Sforzesco. Bovendien ontdek je minder bekende plekjes als Giardini Pubblici, Piazza dei Mercanti en enkele bijzondere kerken.

Extra informatie

Lengte

7 kilometer

Duur

1 dag

Bezienswaardigheden langs de route

Pirelli-toren, Corso Buenos Aires, Porta Venezia, Giardini Pubblici, Quadrilatero d’Oro, Galleria Vittorio Emanuele II, Teatro alla Scala, Piazza dei Mercanti, Castello Sforzesco, Duomo, Chiesa di Santa Maria presso San Satiro, Chiesa San Babila.

Andere suggesties…