Milaan wandelroutes

Tijdens een stedentrip naar Milaan is een stadswandeling de beste manier om de stad te leren kennen. Het centrum van Milaan is compact en bomvol leuke bezienswaardigheden, heerlijke culinaire adresjes en mooie winkels. Ook tijdens een dagtrip Milaan vanaf je vakantiebestemming bij het Gardameer of Lago Maggiore is een citywalk de beste manier om de stad te ontdekken. De thematische wandelingen van City-Walks.nl zijn daarbij een perfect hulpmiddel!

City Walks

Met de city walks van Stedenman, digitaal of in een handig papieren formaat, beleef je Milaan aan de hand van een aantal thema’s die jou interesseren. Voor de smulpapen is er een culinaire route die je langs de heerlijkste koffie, Milanese restaurants en wijnbarretjes brengt. Of treedt in de voetsporen van Leonardo Da Vinci, die in Milaan op veel plaatsen een belangrijk stempel heeft achtergelaten. Historische beroemdheden en grote kunstenaars die een band hebben met Milaan, architectuur en tips voor de leukste shopping-adresjes kunnen ook het thema zijn van een stadswandeling. 

Wolkenkrabbers

Met de citywalk ‘Hoog Milaan’ kom je langs alle indrukwekkende wolkenkrabbers die zich in de nieuwe wijken Porta Nuova en CityLife in Milaan bevinden. Je loopt bij deze wandelroute ook door het in november 2018 geopende park, ‘Biblioteca degli alberi’ en passeert het ‘Bosco Verticale’, een verticaal bos midden in het centrum van de stad. Je rijdt ook een stukje mee met de volledig geautomatiseerde paarse metro die pas in 2015 geopend werd en tot de modernste van Europa behoort.

Highlights

Tijdens de city walk ‘Milaan in één dag’ wandel je langs de belangrijkste highlights die de stad rijk is en tegelijkertijd is er tijd in om lekker te shoppen en om relaxed een koffie te drinken in één van de talrijke barretjes die zich in Milaan bevinden. Deze wandelroute voert langs Porta Venezia en door de Gouden Vierhoek, de sjieke winkelbuurt waar de jetset uit de hele wereld flaneert. De Dom zien en de winkels in de prachtige winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele mogen uiteraard niet ontbreken. Je kunt ook een kijkje nemen in het Museo alla Scala en een blik werpen in deze wereldberoemde theaterzaal vanaf een van de balkonnetjes.

Kijk hieronder en op de site van Milaan-Nu voor nog meer thematische stadswandelingen in Milaan.

Alle Milaan gidsen:

(de papieren gidsen worden geleverd in een mooi gedrukt gidsje op A5-formaat en krijg je thuis gestuurd)

(alle digitale gidsen worden geleverd in PDF-formaat en als online pagina indien u een account aanmaakt)

Toont alle 6 resultaten