Hoog Milaan [PAPIER]

5,99

Met de citywalk ‘Hoog Milaan’ kom je langs een aantal architectonische hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) van Milaan. De stad van mode en design loopt in Italië ook voorop als het gaat om architectuur en stedenbouwkundige ontwikkelingen. Met name de laatste jaren zijn de ‘nieuwe’ wijken Porta Nuova en Citylife aan het uitgroeien tot de nieuwe hotspots van Milaan.
De stadswandeling begint bij de Pirellitoren, jarenlang de hoogste wolkenkrabber van Italië. Je komt vervolgens in de wijk Porta Nuova, één van de meest ambitieuze stadsvernieuwingsprojecten in Europa. Vanaf het Piazza Gae Aulenti heb je een prachtig uitzicht op het Bosco Verticale, de woontorens met bomen, en het nieuwe park Parco Biblioteca degli Alberi. Hier zie je ook de Torre Unicredit, tegenwoordig de hoogste wolkenkrabber van Italië.
De route voert ook langs de luxe winkelstraat Corso Como en een grote vestiging van Eataly. Na een korte rit met de metro wordt de wandeling vervolgd in CityLife, een ander ambitieus stadsvernieuwingsproject in Milaan. Een park, het winkelcentrum CityLife Shoppingdistrict en wolkenkrabbers en woningen ontworpen door beroemde architecten als Zara Hadid, Daniel Libeskind en Arata Isozaki zorgen hier voor een nieuwe skyline van het moderne Milaan.

Lengte: 4 kilometer
Duur: 2,5 uur
Bezienswaardigheden en extra’s langs de route: Pirelli-toren, Bosco Verticale, Parco Biblioteca degli Alberi, Piazza Gae Aulenti, Unicredit-wolkenkrabber, Corso Como, Eataly, project Tre Torri, CityLife Shopping District.

Artikelnummer: Hoo-Mil-Pap Categorieën: ,

Beschrijving

Milaan, de stad van mode en design, loopt in Italië ook voorop als het gaat om architectuur en stedenbouwkundige ontwikkelingen. Met de citywalk ‘Hoog Milaan’ wordt je meegenomen op een tocht langs een aantal architectonische hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) van Milaan. Van de ‘oude’ Pirellitoren naar de nieuwste hotspots van Milaan, de wijken Porta Nuova en Citylife, met toonaangevende architectuur, prachtige nieuwe parken, leuke eettentjes en creatieve winkels.

De wandeling begint bij de Pirellitoren (1960), jarenlang de hoogste wolkenkrabber van Italië. En voert vervolgens door de wijk Porta Nuova, één van de meest ambitieuze stadsvernieuwingsprojecten in Europa. Je loopt hier over een splinternieuwe voetgangerszone naar het Piazza Gae Aulenti met de Torre Unicredit, met 231 meter tegenwoordig de hoogste wolkenkrabber van Italië. Vanaf het plein heb je een prachtig uitzicht op het Bosco Verticale, de woontorens met bomen, en het nieuwe stadspark Parco Biblioteca degli Alberi. De route voert ook langs de luxe winkelstraat Corso Como en een grote vestiging van Slow Food-specialist Eataly.

Na een korte rit met de volledig geautomatiseerde ‘paarse metro’ wordt de wandeling vervolgd in CityLife, een ander ambitieus stadsvernieuwingsproject in Milaan. Op het terrein waar vroeger het beurscomplex van Milaan stond wordt nog flink gewerkt, maar er is ook al veel fraais klaar. Meer dan de helft van het gigantische terrein wordt ingericht als stadspark, er is een gloednieuw winkelcentrum, het CityLife Shoppingdistrict, en er wordt gebouwd aan drie torens van rond de 200 meter hoog, die samen met een aantal bijzondere wooncomplexen zijn ontworpen door beroemde architecten als Zara Hadid, Daniel Libeskind en Arata Isozaki.

Extra informatie

Lengte wandeling

4 kilometer

Duur

2,5 uur

Bezienswaardigheden

Pirelli-toren, Bosco Verticale, Parco Biblioteca degli Alberi, Piazza Gae Aulenti, Unicredit-wolkenkrabber, Corso Como, Eataly, project Tre Torri, CityLife Shopping District.