Het Milaan van Da Vinci [DIGITAAL]

3,99

Met de citywalk ‘Het Milaan van Leonardo da Vinci’ treed je in de voetsporen van kunstenaar, schilder, wetenschapper, beeldhouwer en architect Leonardo da Vinci. In 2019 is het 500 jaar geleden dat dit genie overleed. Overal in Italië wordt dit herdacht, met name in steden waar Da Vinci ooit woonde en werkte, als Milaan, Florence en Rome. Deze stadswandeling voert langs de plekken waar Leonardo heeft gewoond en gewerkt in Milaan.

Leonardo da Vinci komt op dertigjarige leeftijd naar Milaan om in dienst te treden van de toenmalige heerser van Milaan, Ludovico Sforza. Leonardo zal ongeveer twintig jaar aan het hof van de Sforza’s blijven. In deze periode schildert hij, ontwerpt bouwwerken en oorlogstuig en is actief als waterbouwkundig ingenieur. De meeste van Da Vinci’s activiteiten in Milaan waren voor de stad van grote betekenis en zijn dat nog steeds.

De wandeling start aan de voet van het standbeeld van de grote meester op Piazza della Scala en eindigt bij de Santa Maria delle Grazie, waar je zijn meesterwerk Het Laatste Avondmaal kunt bewonderen.

Lengte: 4 kilometer
Duur: 2,5 uur
Bezienswaardigheden en extra’s langs de route: Teatro alla Scala, Galleria Vittorio Emanuele, de Dom, Pinacoteca Ambrosiana, Castello Sforzesco en de Santa Maria delle Grazie met Het Laatste Avondmaal.

Artikelnummer: Mil-Vin-Dig Categorieën: ,

Beschrijving

Het jaar 2019 is het 500-ste sterfjaar van kunstenaar, schilder, wetenschapper, beeldhouwer en architect Leonardo da Vinci. Overal in Italië wordt dit feit herdacht, met name in steden waar het genie ooit woonde en werkte, als Milaan, Florence en Rome. Deze wandeling voert je door het Milaan van Leonardo da Vinci en laat je in zijn voetsporen lopen.

Leonardo da Vinci komt op dertigjarige leeftijd naar Milaan om in dienst te treden van de toenmalige heerser van Milaan, Ludovico Sforza. Leonardo zal ongeveer twintig jaar aan het hof van de Sforza’s blijven. In deze periode schildert hij, hij ontwerpt bouwwerken en oorlogstuig en is actief als waterbouwkundig ingenieur. Het spreekt voor zich dat al zijn activiteiten niet onopgemerkt zijn gebleven en dat ze voor Milaan van grote betekenis waren en nog steeds zijn.

De wandeling start aan de voet van het standbeeld van de grote meester op Piazza della Scala en eindigt bij de Santa Maria delle Grazie, waar je zijn meesterwerk Het Laatste Avondmaal kunt bewonderen. Je wandelt via de luxe winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele, waar zich het Leonardo3 Museum bevindt, naar de Dom. Van daaruit is het niet ver naar de Santa Maria presso San Satiro, een klein maar indrukwekkend kerkje. Vervolgens breng je een bezoek aan de Pinacoteca Ambrosiana en het machtige kasteel van de Sforza’s, Castello Sforzesco. Uiteraard kun je niet om zijn meesterwerk Het Laatste Avondmaal heen en je brengt ook nog een bezoek aan de tuin en wijngaard van Leonardo da Vinci in Milaan.

Aan het eind van de wandeling geven we je nog twee tips over bestemmingen waar je met de metro naar toe kunt gaan. Beide bestemmingen zijn het werk van Leonardo da Vinci en de moeite waard, maar liggen te ver verwijderd van de wandelroute om ze toe te voegen.

Extra informatie

Lengte wandeling

4 kilometer

Duur

2,5 uur

Bezienswaardigheden

Teatro alla Scala, Galleria Vittorio Emanuele, de Dom, Pinacoteca Ambrosiana, Castello Sforzesco en de Santa Maria delle Grazie met Het Laatste Avondmaal.

Andere suggesties…