Lekkere wandeling Den Bosch [DIGITAAL]

3,99

Bosschenaren weten hoe ze kunnen genieten van het leven. De citywalk ‘De lekkerste wandeling van Den Bosch’ leidt je langs de leukste plaatsen om te eten, drinken en borrelen in de binnenstad van het gastvrije Den Bosch. Geniet van lokale specialiteiten als de wereldberoemde Bossche Bol, de Bossche Lulkoek en het Kutbier… Ook maak je kennis met de rijke culturele historie van de Brabantse hoofdstad.

Den Bosch is een stad waar je op iedere hoek van de straat het bourgondische leven en de rijke culturele historie kunt proeven. De hoofdstad van Noord-Brabant heeft een bruisend centrum met tal van leuke kroegjes, smaakvolle restaurantjes en heerlijke delicatessenwinkeltjes. Daarnaast is het middeleeuwse stadscentrum van ’s-Hertogenbosch een van de oudste en meest complete van Nederland. Hoogtepunten zijn de Sint-Janskathedraal, de Binnendieze en het Noordbrabants Museum. Den Bosch was ook de geboortestad van de beroemde schilder Jeroen Bosch.

De wandeling begint bij het station en voert langs tal van culturele en culinaire hoogtepunten in Den Bosch.

Lengte: 4,5 kilometer
Duur: 2,5 uur
Bezienswaardigheden en extra’s langs de route: Bolwerk Sint-Jan, Binnendieze, Markt, Sint-Janskathedraal, Museum Slager, Jheronimus Bosch Art Center, Groot Tuighuis, Noordbrabants Museum, Design Museum Den Bosch.

Artikelnummer: Leu-DB-Dig-1 Categorieën: ,

Beschrijving

Den Bosch is een heerlijke stad vol prachtige eeuwenoude monumenten, mooie musea, leuke winkels en gezellige cafés, terrassen en restaurants. het middeleeuwse stadscentrum van ’s-Hertogenbosch is een van de oudste en meest complete van Nederland. Hoogtepunten zijn de Sint-Janskathedraal, de Binnendieze en het Noordbrabants Museum. Den Bosch was ook de geboortestad van de beroemde schilder Jeroen Bosch.

De hoofdstad van Noord-Brabant staat vooral bekend om haar bourgondische karakter. Den Bosch is niet voor niks als vier keer uitgeroepen tot ‘Meest Gastvrije Stad van Nederland’. De stad heeft een bruisend centrum met tal van leuke kroegjes, smaakvolle restaurantjes en heerlijke delicatessenwinkeltjes.

Tijdens een bezoek aan Den Bosch is een stadswandeling de beste manier om de stad te leren kennen. Het centrum van Den Bosch is compact en bomvol leuke bezienswaardigheden, heerlijke culinaire adresjes en mooie winkels. Met de citywalk ‘De lekkerste wandeling van Den Bosch’ ontdek je de culturele en gastronomische highlights van Den Bosch. Tussen alle bezienswaardigheden, cafés, restaurants en foodspeciaalzaken die Den Bosch rijk is, word je langs winkels en horecazaken geleid waar je kennis kunt maken met de echte Bossche Specialiteiten, zoals de wereldberoemde Bossche Bol, de Bossche Lulkoek en het Kutbier… Een gezellige wandelroute voor Bourgondiërs door de gastvrije binnenstad van Den Bosch!

Extra informatie

Lengte wandeling

4,5 kilometer

Duur

2,5 uur

Bezienswaardigheden

Bolwerk Sint-Jan, Binnendieze, Markt, Sint-Janskathedraal, Museum Slager, Jheronimus Bosch Art Center, Groot Tuighuis, Noordbrabants Museum, Design Museum Den Bosch