Den Bosch, de stad van Jeroen Bosch [DIGITAAL]

3,99

Jeroen Bosch is één van de bekendste en meest invloedrijke Europese schilders uit de late Middeleeuwen. In de Nederlanden stond hij van omstreeks 1470 tot aan zijn dood in 1516 op eenzame hoogte. Jeroen (Jheronimus) Bosch is geboren en getogen in Den Bosch. Hij heeft bijna zijn hele leven op de Markt gewoond. Hij zou nu zelf, meer dan vijfhonderd jaar na zijn dood, moeiteloos zijn weg vinden in de Bossche binnenstad, want er is qua stratenplan en ook voor het grootste deel wat straatnamen betreft in honderden jaren niets veranderd.

Op veel plaatsen in Den Bosch zijn nog ‘sporen’ te vinden van de beroemde kunstenaar, plaatsen waar hij heeft gewoond en gewerkt. De citywalk ‘Den Bosch, de stad van Jeroen Bosch’ neemt je mee langs al die bijzondere plekken in de best bewaarde Middeleeuwse stad van ons land. De wandeling begint bij het station en voert ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Den Bosch, zoals de Sint-Janskathedraal, de Binnendieze, de Markt en het Noordbrabants Museum.

Lengte: 4,5 kilometer
Duur: 2,5 uur
Bezienswaardigheden langs de route: Bolwerk Sint-Jan, Binnendieze, Bastion Oranje, Noordbrabants Museum, Markt, Sint-Janskathedraal, Zwanenbroedershuis, Jheronimus Bosch Art Center.

Artikelnummer: Jer-DB-Dig Categorieën: ,

Beschrijving

Den Bosch is de geboortestad van de beroemde schilder Jeroen (Jheronimus) Bosch, De kunstenaar heeft hier ook zijn hele leven gewoond, voor een groot deel op de Markt. Jeroen Bosch is één van de bekendste en meest invloedrijke Europese schilders uit de late Middeleeuwen. In de Nederlanden stond hij van omstreeks 1470 tot aan zijn dood in 1516 op eenzame hoogte. Zijn stijl doet denken aan vroege science fiction. Monsters en demonen, engelen en fabelwezens. Ze springen bijna letterlijk van de eikenhouten panelen af waarop Bosch altijd schilderde.

Jeroen Bosch zou nu zelf, meer dan vijfhonderd jaar na zijn dood, moeiteloos zijn weg vinden in de Bossche binnenstad, want er is qua stratenplan en ook voor het grootste deel wat straatnamen betreft in honderden jaren niets veranderd.
Op veel plaatsen in Den Bosch zijn dan ook nog ‘sporen’ te vinden van de beroemde kunstenaar. De citywalk ‘Den Bosch, de stad van Jeroen Bosch’ neemt je mee langs al die bijzondere plekken in de best bewaarde Middeleeuwse stad van ons land. De wandeling begint bij het station en voert ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Den Bosch, zoals de Sint-Janskathedraal, de Binnendieze, de Markt en het Noordbrabants Museum.

Extra informatie

Extra informatie

Lengte: 4,5 kilometer
Duur: 2,5 uur
Bezienswaardigheden langs de route: Bolwerk Sint-Jan, Binnendieze, Bastion Oranje, Noordbrabants Museum, Markt, Sint-Janskathedraal, Zwanenbroedershuis, Jheronimus Bosch Art Center.

Andere suggesties…