Het Rome van Rafael [DIGITAAL]

3,99

Tijdens een stedentrip naar Rome mag je natuurlijk het Colosseum en de Sixtijnse Kapel niet missen. Maar eigenlijk kun je tijdens een bezoek aan de Eeuwige Stad ook niet om Rafaël heen. Het werk van deze schilder en architect, die officieel Raffaello Sanzio heet, is ook een must see in Rome. Maar waar in Rome vind je zijn werken? Deze citywalk van Stedenman zet de mooiste schilderijen en bouwwerken van Rafael in Rome voor je op een rijtje, zodat je via een mooie route alle meesterwerken van Rafaël kunt bewonderen!

De vele iconische schilderijen en bouwwerken van Rafael in Rome zijn omgeven door historische anekdotes, mythische verhalen en fascinerende legendes. En niet alleen om die reden is de speciale Rafaël-wandeling van Stedenman een goed idee; je komt hiermee namelijk ook langs een groot aantal andere bezienswaardigheden die Rome rijk is.

De laatste rustplaats van Rafaël vind je in het fameuze Pantheon; een van de best bewaarde monumenten uit de oudheid in Rome. Vanzelfsprekend komt deze locatie ook aan bod tijdens de wandeling. Maar voordat je daar bent beland, meander je eerst door charmante straatjes en over markante pleinen, zoals Piazza del Popolo, Piazza del Spagna met de beroemde Spaanse Trappen en Piazza Navona.

Lengte: 8,5 km
Duur: 4 uur
Bezienswaardigheden en extra’s: Galleria Borghese, Piazza del Popolo, Spaanse trappen, Trevi-fontein, Pantheon, Piazza Navona, Santa Maria della Pace

Artikelnummer: raf-rom-dig Categorieën: ,

Beschrijving

Hoewel je niet in Rome geweest kunt zijn zonder het Colosseum en de Sixtijnse Kapel te hebben gezien, kun je tijdens je bezoek aan de stad eigenlijk ook niet om Rafaël heen. Deze schilder en architect, die officieel Raffaello Sanzio heet en in Urbino (Le Marche) ter wereld kwam, maakt het kwartet van Michelangelo, Da Vinci en Donatello compleet en zijn werk is dan ook absoluut een must see in Rome! Maar waar in Rome vind je zijn werken? Met deze city walk van Stedenman kom je via een prachtige route langs de mooiste schilderijen en bouwwerken van Rafael in Rome. En niet alleen om die reden is de speciale Rafaël-wandeling van Stedenman een goed idee; je komt hiermee namelijk ook langs een groot aantal andere bezienswaardigheden die de Eeuwige Stad rijk is.

Volg de meesterwerken van Rafaël door Rome en je wordt vanzelf meegevoerd door een sterk staaltje artistieke storytelling. De vele iconische schilderijen en bouwwerken van schilder en architect Raffaello Sanzio zijn omgeven door historische anekdotes, mythische verhalen en fascinerende legendes. Dat Rafaël zelf tot mythische proporties is uitgestegen, blijkt wel uit zijn eervolle rustplaats in het fameuze Pantheon; een van de best bewaarde monumenten uit de oudheid in Rome.

Vanzelfsprekend komt deze locatie ook aan bod tijdens de stadswandeling, net als de intrigerende verwijzing naar Moeder Natuur op de graftombe van de Rafaël. Maar voordat je daar bent beland, meander je eerst door charmante straatjes en over markante pleinen in Rome, zoals de Piazza del Spagna met de beroemde Spaanse Trappen en de Piazza Navona. Hier aanschouw je ook een heuse titanenstrijd tussen twee andere artistieke Romeinse grootmeesters: Bernini en Borromini.

Naast een groot aantal prachtige klassiekers van Rafaëls hand (zoals ‘Dame met de eenhoorn’, de Cappella Chigi, ‘La Fornarina’ en zijn fresco’s in de Santa Maria della Pace kerk), bevat de route voor ieder wat wils. De Passeggiata del Pincio (voor een van de mooiste uitzichten van Rome), de Piazza del Popolo (het plein met de obelisk, fonteinen en de tweelingkerken), de beroemde Trevi-fontein en het Pantheon; om maar een paar hoogtepunten te noemen. Als een ding duidelijk wordt tijdens deze wandeling, dan is het wel waarom regisseurs als Fellini (La Dolce Vita) en William Wyler (Roman Holiday) of schrijvers als Dan Brown (Het Bernini Mysterie) zoveel inspiratie vonden in het ravissante Rome.

Tip: neem een flesje water mee, want het kan behoorlijk warm zijn in Rome, en vul het af en toe bij, bij de nasoni, de kleine drinkfonteintjes in de stad, waar je gratis koel en schoon water kunt drinken.

Extra informatie

Lengte wandeling

8,5 kilometer

Duur

4 uur (als je geen musea bezoekt – bezoek je een of meer musea dan kan de route een hele dag in beslag nemen)

Bezienswaardigheden

Galleria Borghese, Piazza del Popolo, Via Margutta, Spaanse trappen, Trevi-fontein, Pantheon, Piazza Navona, Santa Maria della Pace

Andere suggesties…