Rome wandelroutes

Het is bijna niet meer voor te stellen dat de Romeinen vroeger alles met paard en wagen en te voet deden, zeker als je bedenkt dat de gemeente Rome zich over een oppervlakte van maar liefst 1285 km² uitstrijkt. Tegenwoordig hoeven we natuurlijk niet meer te lopen als onze innerlijke luxe-godjes tegenstribbelen, maar toch is de Eeuwige stad de ultieme plek om de wandelsokken voor aan te trekken en de veters stevig te strikken. Op de bonnefooi of met een thematische wandeling van City Walks: A piedi! Oftewel al wandelend op stap in de Eeuwige Stad. 

Hoewel de officiële grenzen van Rome helemaal lopen tot de stranden van de Tyrreense zee en de voet van de Colli Albani, is het historisch centrum van Rome voor een miljoenenstad verrassend klein. In een stad waar elke straathoek zijn eigen geschiedenis heeft, elke straatsteen is belopen door talloze historische figuren en elke fontein een uniek scheppingsverhaal in zich heeft, is het eigenlijk als vloeken in de kerk om je hierdoor ondergronds of in een stampvolle lijnbus voort te bewegen. Iedere Romein kan het beamen: Rome is het allermooiste a piedi! 

Stadswandeling 

Waar je ook heen wandelt en hoe lang je er ook over doet, een stadswandeling door het prachtige Rome is nooit aan falen onderhevig. Al loop je drie keer verkeerd of ben je een eeuwige verdwaler, je zult altijd op zulke bijzondere plekjes en monumenten stuiten dat de eindbestemming er eigenlijk niet toe doet. Bovendien werkt de volgende tactiek ook altijd feilloos: als je in de richting loopt vanwaar de gelato etende mensen komen, vind je immer geluk. 

Volg je zintuigen 

Op deze manier spontaan de stad ontdekken geeft een waar gevoel van vrijheid. Maar net zo spannend kan het zijn om voet te zetten in een thematische wandeling. Van een monumentale plek met ontelbare mogelijkheden, wordt een bezoek aan Rome zo een behapbare ervaring, passend bij wat jij interessant vindt. Voor de smulpapen onder ons is dat letterlijk behapbaar bij het wandelen van de culinaire route ‘Heerlijk Rome’, die je langs de heerlijkste koffie, Romeinse gerechten en wijnbarretjes brengt. Degenen die hun tastzintuig echter willen beproeven en niets liever doen dan fijn zijde, kleurige sjaals en leren tassen door hun handen te laten gaan, kunnen hun hart volgen bij de shoproute van ‘Roma alla Moda’  

In de voetstappen van 

Dat Rome de thuisbasis is geweest van bijzondere figuren laten de vele biografieën, films en internationale tentoonstellingen daarover wel zien. Maar wist je dat er in de stad zelf ook nog echo’s van deze historische beroemdheden klinken? Treed bijvoorbeeld in de voetstappen van grote meesters als Rafaël of Caravaggio en ontdek dat ze niet alleen in de magistrale Vaticaanse musea een plekje veroverd hebben, maar zelfs op ogenschijnlijk onbeduidende plaatsen hun artistieke sporen hebben nagelaten. Meer een fan van de weelderige barok? Loop dan de stadswandeling met de architect en beeldhouwer Bernini in de hoofdrol, eeuwig in strijd met zijn rivaal Borromini en zichzelf.

In haar macht

Houd je eigenlijk stiekem ook van juicy details en word je juist geprikkeld door macht, lust en intriges? Dan is het interessant om de wegen van machtige personages te bewandelen. Neem een kijkje achter de schermen van de belangrijke en sluwe Borgia familie, die het zelfs tot aan het Vaticaan geschopt hebben of loop langs de ontzagwekkende erfenis die keizer Augustus ons heeft nagelaten. En ook als je helemaal verliefd bent op het hedonistische en mondaine Rome dat geschetst wordt in de kaskraker La Grande Bellezza hoef je niet schoorvoetend naar huis: een speciale wandeling leid je langs alle hoogtepunten uit de film.

Kijk hier onder en op de site van Rome-Nu voor nog meer thematische stadswandelingen en ervaar zelf hoe Rome je in haar macht kan krijgen! 

Alle Rome gidsen:

(de papieren gidsen worden geleverd in een mooi gedrukt gidsje op A5-formaat en krijg je thuis gestuurd)

(alle digitale gidsen worden geleverd in PDF-formaat en als online pagina indien u een account aanmaakt)

Toont alle 4 resultaten