Koninklijke Route Praag [DIGITAAL]

3,99

Kroningsroute van de vorsten van Bohemen

De kroningsroute of koninklijke route is een stadswandeling in Praag die begint bij de kruittoren in Nové Mesto midden in het centrum van de stad. De route gaat via de Karelsburg naar Hradcany, het burchtcomplex, en eindigt in de St.-Vitus, de kathedraal waar de koningen van Bohemen gekroond werden. Vierhonderd jaar lang, tot het begin van de negentiende eeuw, liep de toekomstige vorst deze koninklijke route die prachtig versierd was met vaandels en banieren en waar drommen mensen de nieuwe vorst toejuichten.

Tijdens deze city walk van Stedenman zie je belangrijke highlights van Praag en is er genoeg gelegenheid om een Tsjechisch biertje op een van de vele terrasjes te drinken. Je loopt door de smalle straten van Staré Mesto, de historische stad, via het Oude Stadsplein en de Astronomische klok loop je over de Karelsbrug naar Hradcany, het burchtcomplex, en de Sint-Vituskathedraal waar de koning plaats vond en waar de vorsten ook hun laatste rustplaats vonden.

Duidelijke aanwijzingen en interessante informatie maken deze wandeling tot een ‘must do’ voor iedereen die op een relaxte manier de hoogtepunten in het centrum van Praag wil zien.

Lengte: 3 km
Duur: 2 tot 4 uur (afhankelijk van welke musea en bezienswaardigheden je bezoekt tijdens de wandeling)
Bezienswaardigheden en extra’s: Obecní dum, Kruittoren, Huis van de Zwarte Madonna, Museum van hey Kubisme, Oude Stadsplein, Astronomische Klok, Karelsbrug, Sint-Nicolaaskerk, Burcht van Praag

Artikelnummer: Kon-Pra-Dig Categorieën: ,

Beschrijving

Volg de vorsten van Bohemen en wandel via de koninklijke route in Praag, die begint bij de Kruittoren naast het Obecní dum, het gemeenschapshuis, naar de Burcht van Praag en de Sint-Vituskathedraal waar de koning gekroond werd. Deze stadswandeling volgt de weg die de koningen van Bohemen aflegden op hun kroningsdag. De route was uitbundig versierd met vlaggen en vaandels. Dikke rijen mensen stonden langs de kant van de weg om de toekomstige koning toe te juichen. De hele stad vierde feest op de kroningsdag. De jaarmarkten draaiden overuren, het bier vloeide rijkelijk en iedereen was in feeststemming.

De koninklijke route, Královská cesta in het Tsjechisch, slingert door de oude stad van Praag, komt langs het Oude Stadsplein en de astronomische klok om vervolgens via de Karelsbrug omhoog te gaan naar de heuvel gekroond met de Praagse Burcht. De city walk Koninklijke Route Praag is een absolute aanrader voor iedereen die de hoogtepunten van Praag wil zien zonder de weg kwijt te raken in de nauwe steegjes in het historische centrum.

De wandelroute is ongeveer 3 kilometer lang en je kunt kiezen tussen een rechtstreekse of een route met extra bezienswaardigheden. Hoe lang je er over doet, hangt af van waar je blijft staan kijken, of je onderweg gaat shoppen of terrasjes bezoekt. Je kunt de wandeling beëindigen met een rondleiding door de Burcht. Koop je ticket online want de wachtrij is vaak erg lang.

De Citywalk Koninklijke Route Praag is uitermate geschikt voor iedereen die de belangrijkste toeristische hoogtepunten van de stad wil zien zonder alles zelf te moeten uitzoeken.

Extra informatie

Lengte wandeling

2,5 kilometer rechtstreeks, ca. 3,5 kilometer

Duur

2 tot 4 uur (afhankelijk van welke musea en bezienwaardigheden je bezoekt tijdens de wandeling)

Bezienswaardigheden

Obecní dum, Kruittoren, Huis van de Zwarte Madonna, Kubisme Museum, Oude Stadsplein, Astronomische Klok, Karelsbrug, Sint-Nicolaaskerk, Burcht van Praag.

Andere suggesties…