Het Rome van Bernini [PAPIER]

5,99

Wie Rome bezoekt, kan niet om de beelden van Bernini heen. Deze beeldhouwer is als geen ander verbonden met de stad. Hij liet in Rome schitterende kunstwerken na, van zijn kleine olifantje tot de Trevi-fontein en het Sint-Pietersplein. Wandel langs de mooiste beelden en bouwwerken van Bernini in de Eeuwige Stad.

De city walk ‘Het Rome van Bernini’ begint op het Sint-Pietersplein waar Bernini de colonnade ontwierp. In de Sint-Pietersbasiliek zie je het baldakijn van Bernini boven het graf van Petrus en het grafmonument van Alexander VII. De route gaat verder via de Ponte Sant’Angelo, de Engelenbrug, met de prachtige Engelenbeelden naar het Piazza Navona met de schitterende Fontana dei Quattro Fumini. Je komt ook langs de Trevi-fontein, de Fontana del Tritone op Piazza Barberini en de Fontana della Barcaccia aan de voet van de Spaanse Trappen, allemaal het werk van Bernini.

De wandelroute voert ook langs enkele minder bekende kerken in Rome als de Sant’Andrea al Quirinale en de Santa Maria della Vittoria. In de laatste kerk vind je nog een beroemd beeldhouwwerk van Bernini, De Extase van de Heilige Theresa. De city walk eindigt in het park van Villa Borghese bij Galleria Borghese, waar je enkele van de beroemdste beeldhouwwerken van Bernini kunt bewonderen.

Lengte: 8,5 km
Duur: 4 uur
Bezienswaardigheden en extra’s: Sint-Pietersplein, Sint-Pietersbasiliek, de Engelenbrug, het Pantheon, Piazza Navona, de Trevi-Fontein, de Spaanse Trappen en Galleria Borghese.

Artikelnummer: Ber-Rom-Pap Categorieën: ,

Beschrijving

De city walk ‘Het Rome Van Bernini’ voert langs een aantal van de mooiste werken van de beroemdste beeldhouwer van Rome. Gian Lorenzo Bernini en zijn leerlingen hebben een grote stempel op de Romeinse kunst en architectuur gedrukt en zijn samen verantwoordelijk voor veel mooie bouwwerken en beelden in de Eeuwige Stad. Maar liefst vier verschillende pausen maakten gebruik van zijn creatieve brein.

De stadswandeling begint op het Sint-Pietersplein waar Bernini de colonnade ontwierp in opdracht. In de Sint-Pietersbasiliek zie je het indrukwekkende baldakijn van Bernini boven het graf van Petrus en het grafmonument van Alexander VII. De route gaat verder via de Ponte Sant’Angelo, de Engelenbrug, met de prachtige Engelenbeelden naar het Piazza Navona met de schitterende Fontana dei Quattro Fumini, dé trekpleister van het plein.

De wandelroute voert langs een aantal hoogtepunten in Rome, zoals het Pantheon en het olifantje op Piazza della Minerva, Palazzo Barberini, de Spaanse Trappen en het park van Villa Borghese met Galleria Borghese.

Enkele van de mooiste fonteinen in Rome zijn ook van de hand van Bernini. Behalve de Vierstromenfontein op het Piazza Navona is ook de wereldberoemde Trevi-fontein gebouwd aan de hand van een ontwerp van Bernini. Ook de Fontana del Tritone op het Piazza Barberini en de Fontana della Barcaccia aan de voet van de Spaanse Trappen zijn het werk van de beroemde beeldhouwer.

De wandeling komt ook langs enkele minder bekende kerken in Rome als de Sant’Andrea al Quirinale en de Santa Maria della Vittoria. In de laatste kerk vind je in de Cappella Cornaro nog een beroemd beeldhouwwerk van Bernini, De Extase van de Heilige Theresa. De city walk eindigt in het park van Villa Borghese bij Galleria Borghese, waar je enkele van de beroemdste beeldhouwwerken van Bernini kunt bewonderen, zoals Pluto en Proserpina en Apollo en Daphne. De city walk geeft ook tips over andere interessante dingen die je onderweg kunt zien en doen en leuke plekjes waar je lekker koffie kan drinken of iets eten.

Extra informatie

Lengte wandeling

8,5 kilometer

Duur

4 uur

Bezienswaardigheden en extra's

Sint-Pietersplein, Sint-Pietersbasiliek, de Engelenbrug, het Pantheon, Piazza Navona, de Trevi-Fontein, de Spaanse Trappen en Galleria Borghese.

Andere suggesties…