Koninklijke Route Praag [PAPIER]

5,99

Volg de Koningen van Bohemen

Treed in het voetspoor van de Koningen van Bohemen en volg de koninklijke route door Praag, met een terrasje onderweg. Deze city walk van Stedenman volgt de traditionele kroningsroute, die begint bij de Kruittoren in Nove Mesto en eindigt bij de Praagse Burcht. Het is een prachtige wandeling die langs toeristische hoogtepunten in Praag komt zoals de Karelsbrug, het in Art Nouveau-stijl gebouwde Obecni Dum (Gemeenschapshuis) en de Astronomische Klok.

Vierhonderd jaar lang (tussen 1438 en 1835) liepen de toekomstige vorsten de kroningsroute in Praag. In die dagen was een kroning een hoogtepunt en een feestdag. De route was uitbundig versierd en mensen uit alle delen van de stad kwamen kijken naar de pracht en praal.

De koninklijke route was ook de weg naar de Sint-Vituskathedraal, waar de Boheemse koningen hun laatste rustplaats vonden. De route bestaat nog steeds maar koningen lopen hier niet meer, wel toeristen die door de koninklijke route te volgen de mooiste en oudste gebouwen van Praag zien.

De city walk ‘Koninklijke Route Praag’ is een aanrader voor iedereen die Praag bezoekt en in korte tijd de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van de stad wil zien.

Lengte: 3 km
Duur: 2 tot 4 uur (afhankelijk van welke musea en bezienswaardigheden je bezoekt tijdens de wandeling)
Bezienswaardigheden en extra’s: Obecni Dum, Kruittoren, Huis van de Zwarte Madonna, Oude Stadsplein, Astronomische Klok, Karelsbrug, Sint-Nicolaaskerk, Museum van het Kubisme, Burcht van Praag

Artikelnummer: Kon-Pra-Pap Categorieën: ,

Beschrijving

Treed in het voetspoor van de Koningen van Bohemen en volg de koninklijke route door Praag, met een terrasje onderweg. Dit is de traditionele kroningsroute – Královská cesta in het Tsjechisch – die begint bij de Kruittoren in Nove Mesto, de nieuwe stad, en eindigt bij de Praagse Burcht. De city walk ‘Koninklijke Route Praag’ is een prachtige wandeling die langs toeristische hoogtepunten komt zoals de Karelsbrug, het stralende in Art Nouveau-stijl gebouwde Obecni Dum (Gemeenschapshuis) en de Astronomische Klok.

Vierhonderd jaar lang liepen de toekomstige vorsten deze kroningsroute. De eerste was Albert II van Habsburg die in 1438 gekroond werd en de laatste was Ferdinand I van Oostenrijk in 1835. In die dagen was een kroning een hoogtepunt en een feestdag in Praag. De route was uitbundig versierd en mensen uit alle delen van de stad kwamen kijken naar de pracht en praal.

De koninklijke route was ook de weg naar de Sint-Vituskathedraal waar de Boheemse koningen hun laatste rustplaats vonden. De route bestaat nog steeds maar koningen lopen hier niet meer, wel toeristen die door de koninklijke route te volgen de mooiste en oudste gebouwen van Praag zien.

De stadswandeling is ongeveer 3 kilometer. Hoe lang je erover doet, hangt af van waar je onderweg blijft kijken of stilstaan. Langs de hele weg is voldoende horeca. Bedenk wel hoe dichter bij de Karelsbrug des te duurder…

Deze wandelroute is een aanrader voor iedereen die Praag bezoekt en in een korte tijd de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van de Tsjechische hoofdstad wil zien.

Extra informatie

Lengte wandeling

3 kilometer

Duur

2 tot 4 uur (afhankelijk van welke musea en bezienwaardigheden je bezoekt tijdens de wandeling)

Bezienswaardigheden

Obecni Dum, Kruittoren, Huis van de Zwarte Madonna, Oude Stadsplein, Astronomische Klok, Karelsbrug, Sint-Nicolaaskerk, Museum van het Kubisme, Burcht van Praag

Andere suggesties…