Het Rome van Rafael [PAPIER]

5,99

Hoewel je niet in Rome geweest kunt zijn zonder het Colosseum en de Sixtijnse Kapel te hebben gezien, kun je tijdens je bezoek aan de stad eigenlijk ook niet om Rafaël heen. Het werk van deze schilder en architect, die officieel Raffaello Sanzio heet, is absoluut een must see in Rome. Maar waar in Rome vind je zijn werken? Deze citywalk van Stedenman zet de mooiste schilderijen en bouwwerken van Rafaël in Rome voor je op een rijtje, zodat je via een mooie route alle meesterwerken van Rafaël kunt bewonderen!

Volg de meesterwerken van Rafaël door Rome en je wordt vanzelf meegevoerd door een sterk staaltje artistieke storytelling. De vele iconische schilderijen en bouwwerken van Rafael zijn omgeven door historische anekdotes, mythische verhalen en fascinerende legendes. En niet alleen om die reden is de speciale Rafaël-wandeling van Stedenman een goed idee; je komt hiermee namelijk ook langs een groot aantal andere bezienswaardigheden die Rome rijk is.

Wandel mee door charmante straatjes en over markante pleinen in Rome, zoals Piazza del Popolo, Piazza del Spagna met de beroemde Spaanse Trappen en Piazza Navona, langs bekende bezienswaardigheden als Villa Borghese en het Pantheon, waar Rafael zijn laatste rustplaats heeft gevonden.

Lengte: 8,5 km
Duur: 4 uur
Bezienswaardigheden en extra’s: Galleria Borghese, Piazza del Popolo, Spaanse trappen, Trevi-fontein, Pantheon, Piazza Navona, Santa Maria della Pace

Artikelnummer: raf-rom-pap Categorieën: ,

Beschrijving

Het Rome van Rafael – de meest romantische schilder

Hoewel je niet in Rome geweest kunt zijn zonder het Colosseum en de Sixtijnse Kapel te hebben gezien, kun je tijdens je bezoek aan de stad eigenlijk ook niet om Rafaël heen. Deze schilder en architect, die officieel Raffaello Sanzio heet en in Urbino (Le Marche) ter wereld kwam, maakt het kwartet van Michelangelo, Da Vinci en Donatello compleet en zijn werk is dan ook absoluut een must see in Rome! Maar waar in Rome vind je zijn werken? Met deze city walk van Stedenman kom je via een prachtige route langs de mooiste schilderijen en bouwwerken van Rafael in Rome. En niet alleen om die reden is de speciale Rafaël-wandeling van Stedenman een goed idee; je komt hiermee namelijk ook langs een groot aantal andere bezienswaardigheden die de Eeuwige Stad rijk is.

Volg de meesterwerken van Rafaël door Rome en je wordt vanzelf meegevoerd door een sterk staaltje artistieke storytelling. De vele iconische schilderijen en bouwwerken van schilder en architect Raffaello Sanzio zijn omgeven door historische anekdotes, mythische verhalen en fascinerende legendes. Dat Rafaël zelf tot mythische proporties is uitgestegen, blijkt wel uit zijn eervolle rustplaats in het fameuze Pantheon; een van de best bewaarde monumenten uit de oudheid in Rome.

Vanzelfsprekend komt deze locatie ook aan bod tijdens de stadswandeling, net als de intrigerende verwijzing naar Moeder Natuur op de graftombe van de Rafaël. Maar voordat je daar bent beland, meander je eerst door charmante straatjes en over markante pleinen in Rome, zoals de Piazza del Spagna met de beroemde Spaanse Trappen en de Piazza Navona (volgens velen het mooiste plein van Rome). Hier aanschouw je ook een heuse titanenstrijd tussen twee andere artistieke Romeinse grootmeesters: Bernini en Borromini.

Naast een groot aantal prachtige klassiekers van Rafaëls hand (zoals ‘Dame met de eenhoorn’, de Cappella Chigi, ‘La Fornarina’ en zijn fresco’s in de Santa Maria della Pace kerk), bevat de route voor ieder wat wils. De Passeggiata del Pincio (voor een van de mooiste uitzichten van Rome), de Piazza del Popolo (het plein met de obelisk, fonteinen en de tweelingkerken), Via Margutta, een van de mooiste straatjes in Rome, de beroemde Trevi-fontein en het Chiostro del Bramante; om maar een paar hoogtepunten te noemen. Als een ding duidelijk wordt tijdens deze wandeling, dan is het wel waarom regisseurs als Fellini (La Dolce Vita) en William Wyler (Roman Holiday) of schrijvers als Dan Brown (Het Bernini Mysterie) zoveel inspiratie vonden in het ravissante Rome.

Wandelen jonge kinderen mee en ben je bang dat ze snel verveeld zijn? Leg dan slim de link met de gelijknamige Teenage Mutant Ninja Turtle Raphael. Heb je meteen een goed bruggetje naar die andere Italiaanse kunstenaars waar de rest van de Turtles naar vernoemd zijn. Kunstgeschiedenis én popcultuur gaan dus heel mooi samen in Rome..!

Extra informatie

Lengte wandeling

8,5 kilometer

Duur

4 uur

Bezienswaardigheden

Galleria Borghese, Piazza del Popolo, Spaanse trappen, Trevi-fontein, Pantheon, Piazza Navona, Santa Maria della Pace

Andere suggesties…