City walk van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug [DIGITAAL]

3,99

De city walk van het Wenceslasplein via het Oude Stadsplein naar de Karelsbrug in Praag brengt je rechtstreeks of langs een aantrekkelijke omweg van het historische Wenceslasplein naar de beroemde Karelsbrug. De lange zowel als de korte route komen langs een aantal highlights van Praag. Je loopt door nauwe stegen en smalle straten van Nové Mesto en Staré Mesto, de nieuwe en de oude stad van Praag. Kijk onderweg vooral ook omhoog naar de imposante gevels van de barokke huizen.

Centraal in de wandeling ligt het Oude Stadsplein, het gezelligste plein in Praag. Hier gonst het van bedrijvigheid; in de kerstperiode de kerstmarkt, met Pasen de paasmarkt en de rest van het jaar heel veel gezellige terrasjes. De straten rondom het plein staan bol van boetiekjes, gezellige winkeltjes, koffiebarretjes en restaurants in alle prijsklassen.

De Stedenman city walk brengt je niet alleen naar de bekendste bezienswaardigheid van Praag; de astronomische klok maar ook naar minder bekende plekjes zoals de Tynhof, een intiem pleintje vlak achter de Tynkerk. De wandeling eindigt op de Karelsbrug; wie niet over de Karelsbrug heeft geflaneerd, is niet in Praag geweest!

Lengte: 5,5 kilometer (rechtstreeks 2 km.)
Duur: 3 uur
Bezienswaardigheden: Oudestadsplein, Jan Hus-monument, Sint-Nicolaaskerk, Tynkerk, Astronomische Klok, Klementinum, Karelsbrug

Artikelnummer: Wen-Pra-Dig Categorieën: ,

Beschrijving

Iedere bezoeker aan Praag loopt vroeg of laat van het Wenceslasplein via het Oude Stadsplein naar de Karelsbrug. Het is handig om de Stedenman city walk te volgen omdat je dan zeker alle hoogtepunten ziet en niet de weg kwijt raakt in het labyrinth van steegjes en straatjes in Nové Mesto en Staré Mesto, de nieuwe en de oude stad van Praag. De must-see highlights zijn de astronomische klok op het Oude Stadsplein en de Karelsbrug van waar je het beste uitzicht op de Burcht van Praag hebt.

Het Oude Stadsplein is het hart van de Oude Stad in Praag en er is altijd iets te doen op het gezelligste plein van Praag. De Kerstmarkt en de Paasmarkt met talloze kraampjes en heel veel svarene víno (glühwein), Tsjechisch bier en worsten zijn populair. ‘s Zomers is het plein de beste plaats in Praag voor een Tsjechisch biertje, maar wel eentje geschonken in een literpul. Kijk vooral ook omlaag want de stoepen zijn geplaveid met mozaïek in prachtige geometrische vormen.

Het is goed shoppen in de straten die vanaf het pleinin alle richtingen uitwaaieren; de chique Parizska straat met internationale fashion boutiques, de Karlova straat met volop souvenirwinkels en heel veel Boheems kristal en Tynhof, een schilderachtig pleintje met boetiekjes en leuke winkeltjes. Langs de hele route is volop horeca.

De Stedenman city walk van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug gaat door gezellige straatjes en brengt je via een lange of een korte route met onderweg interessante bezienswaardigheden naar de Karelsbrug, een brug versierd met een stoet heiligen en volgens velen de mooiste brug in Europa!

Extra informatie

Lengte wandeling

2,5 kilometer rechtstreeks, 5,5 kilometer

Duur

3 uur

Bezienswaardigheden

Oudestadsplein, Jan Hus-monument, Sint-Nicolaaskerk, Tynkerk, Astronomische Klok, Klementinum, Karelsbrug.

Andere suggesties…