Praag wandelroutes

Praag is een stad gemaakt om te wandelen: compact en boordevol bezienswaardigheden. Praag is als een openluchtmuseum en heeft zoveel meer te bieden dan de Karelsbrug en de Astronomische klok. Het historisch centrum van Praag is een doolhof van nauwe straatjes zonder autoverkeer. Overal zijn bezienswaardigheden, van Art Nouveau gevels, interessante gebouwen en leuke winkeltjes tot museums en met mozaïek geplaveide stoepen en straten. Maar waar te beginnen en hoe te vermijden dat je de weg kwijt te raakt? Stedenman heeft een aantal City Walks samengesteld weg van de gebaande paden. Deze stadswandelingen geven duidelijk de route aan en veel informatie over wat je onderweg ziet. Het is kinderlijk eenvoudig om in het historisch centrum van Praag de weg kwijt te raken maar niet wanneer je de citywalks van Stedenman volgt. 

Citywalk

Ben je maar één of twee dagen in Praag en wil je zo veel mogelijk van de belangrijkste bezienswaardigheden zien, dan is de city walk ‘Van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug’ precies wat je nodig hebt! Je loopt door een wirwar van straatjes via het Oudestadsplein en de Astronomische Klok naar de Karelsbrug. Deze stadswandeling geeft leuke tips voor onderweg zoals het terras van het Pilsner Urquell restaurant waar een biertje uitstekend smaakt, maar een plek die moeilijk te vinden is. De Havelske openluchtmarkt en daar tegenover een restaurant met authentieke Tsjechische gerechten, smakelijk en betaalbaar. Het is een zelfbedieningsrestaurant en ademt de sfeer van de communistische dagen van weleer. 

Franz Kafka en David Cerny 

Een echte aanrader is de Stedenman city walk ‘In het voetspoor van Franz Kafka’. Kafka is de auteur van ‘Het Proces’, ‘De Gedaanteverwisseling’ en ‘Het Slot’. De wandeling brengt je naar plaatsen waar Kafka woonde, werkte, de cafe’s die hij bezocht en eindigt bij het Kafka Museum. Voor dit museum staat een sculptuur van twee plassende mannen gemaakt door David Cerny. Deze Tsjechische kunstenaar staat bekend om zijn controversiële kunstwerken die op verschillende locaties in Praag te zien zijn. Zijn bekendste sculpturen zijn ‘Kafka’s hoofd’ en ‘De heilige Wenceslas zittend op een onderstebovenhangend paard’. De Stedenman city walk ‘Langs de sculpturen van David Cerny’ laat je nog meer werken van deze kunstenaar zien: Quo vadis, een Trabant op benen, de Hangende Man, Sigmund Feud die met één hand aan een balk bengelt en gigantisch grote baby’s met een barcode als gezicht. 

Ontdek het echte Praag met onze City Walks. De wandelingen leiden je feilloos naar absolute toppers als de Karelsbrug, het Oudestadsplein en de Astronomische Klok, attracties die je gezien moet hebben, maar ook naar wijken en bezienswaardigheden in Praag die allesbehalve toeristisch zijn! Kijk hier onder en op de site van Praag-Nu voor nog meer thematische stadswandelingen in Praag! 

Alle Praag gidsen:

(de papieren gidsen worden geleverd in een mooi gedrukt gidsje op A5-formaat en krijg je thuis gestuurd)

(alle digitale gidsen worden geleverd in PDF-formaat en als online pagina indien u een account aanmaakt)