Citywalk van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug [PAPIER]

5,99

De City Walk van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug slingert door een wirwar van straten en stegen in Nové Mesto en Staré Mesto, de nieuwe en de oude stad van Praag. Alles lijkt op elkaar en de weg kwijt raken is heel eenvoudig, maar niet met deze Stedenman stadswandeling die je via interessante bezienswaardigheden, gezellige terrasjes en volop shopping mogelijkheden van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug leidt.

Grote delen van historische stad van Praag zijn voetgangersgebied en dat maakt deze stadswandeling extra aantrekkelijk. Twee attracties die iedere bezoeker aan de stad moet hebben gezien zijn de astronomische klok en de Karelsbrug. Halverwege de wandeling kom je op het Oude Stadsplein, het hart van Staré Mesto. Dit plein is omringd door prachtige gebouwen en is altijd druk en gezellig. Strijk neer op een van de vele terrasjes om Pilsner Urquell te drinken of een van de andere bieren die in Tsjechië rijkelijk vloeien. De prijs van het bier is een van de beste verrassingen, want waar ter wereld is bier goekoper dan frisdrank?

Deze Stedenman city walk brengt je met enkele interessante omwegen van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug, maar je kunt ook een directe route lopen.

Lengte: 5,5 kilometer (rechtstreeks 2 km.)
Duur: 3 uur
Bezienswaardigheden: Oudestadsplein, Jan Hus-monument, Sint-Nicolaaskerk, Tynkerk, Astronomische Klok, Klementinum, Karelsbrug.

Artikelnummer: Wen-Pra-Pap Categorieën: ,

Beschrijving

Vrijwel iedereen die Praag bezoekt loopt tenminste één maal van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug. De route is gemakkelijk te vinden, tenminste als je de weg weet in Praag. Wanneer je de Stedenman City Walk volgt, ben je er zeker van dat je onderweg geen van de bezienswaardigheden mist. Via een lange of een korte route loop je door een doolhof van stegen in Nové Mestto en Staré Mesto, de nieuwe en de oude stad van Praag. De weg kwijt raken is er niet bij!

Twee hoogtepunten tijdens deze city walk zijn de astronomisch klok, waar je elk heel uur een tafereeltje kunt gadeslaan, en de Karelsbrug over de Moldau. Centraal gelegen tussen het Wenceslasplein en de Karelsbrug is het Oude Stadsplein, dé ontmoetingsplek bij uitstek en één van de beste plekjes in Praag voor een Tsjechisch biertje, natuurlijk wel geserveerd in een in een literglas. Het Oude Stadsplein is extra gezellig met Kerstmis en Pasen wanneer de Kerst- en Paasmarkten volop in bedrijf zijn. Winkelstraten waaieren uit in alle richtingen; de chique Parizska-straat en de smalle Karlova-straat, overal winkels en veel Boheems kristal en mooie souvenirs.

Je kunt kiezen of je lange (5.5 km) of de korte (2 km) route loopt. Beide routes leiden langs bekende bezienswaardigheden van Praag zoals de astronomische klok en de Tynkerk en eindigen op de Karelsbrug. De langere route gaat ook door gezellige winkelstraten. Onderweg vind je volop restaurants, koffietentjes en terrasjes.

Extra informatie

Lengte wandeling

2 kilometer rechtstreeks, 5,5 kilometer

Duur

3 uur

Eigenschappen

Oudestadsplein, Jan Hus-monument, Sint-Nicolaaskerk, Tynkerk, Astronomische Klok, Klementinum, Karelsbrug.

Andere suggesties…