Den Bosch wandelroutes

Den Bosch is een heerlijke stad vol prachtige eeuwenoude monumenten, mooie musea, leuke winkels en gezellige cafés, terrassen en restaurants. De hoofdstad van Noord-Brabant staat vooral bekend om haar bourgondische karakter. Den Bosch is niet voor niks al vier keer uitgeroepen tot ‘Meest Gastvrije Stad van Nederland’.

Den Bosch is de grootste omwalde stad van Nederland en het middeleeuws stadscentrum behoort tot de oudste en best bewaard gebleven binnensteden. De laatste jaren ontdekken ook steeds meer toeristen uit binnen- en buitenland de charme van Den Bosch. Ruim 600.000 toeristen bezoeken jaarlijks de stad en daarmee is Den Bosch de op vier na drukstbezochte stad van Nederland.

Attracties als de indrukwekkende Sint-Janskathedraal, het NoordBrabants Museum met onder meer werken van Vincent van Gogh, het Jheronimus Bosch Art Center waar je alles te weten komt over Jeroen Bosch, de rondvaarten op de Binnendieze, de leuke winkelstraten, gezellige terrasjes en uitstekende retaurants trekken steeds meer bezoekers naar de stad.

Wandeling

Tijdens een bezoek aan Den Bosch is een stadswandeling de beste manier om de stad te leren kennen. Het centrum van Den Bosch is compact en bomvol leuke bezienswaardigheden, heerlijke culinaire adresjes en mooie winkels. De thematische wandelingen van City-Walks.nl zijn daarbij een perfect hulpmiddel.

Citywalk

Met de city walks van Stedenman, digitaal of in een handig papieren formaat, beleef je Den Bosch aan de hand van een aantal thema’s die jou interesseren. Voor de smulpapen is er een culinaire route die je langs de heerlijkste restaurants en delicatessenwinkels brengt. Of treedt in de voetsporen van historische beroemdheden en grote kunstenaars, zoals bijv. Jeroen Bosch, die een band hebben met Den Bosch en die in de stad op veel plaatsen een belangrijk stempel hebben achtergelaten.

Lekker Den Bosch

Met de citywalk ‘Lekker Den Bosch’ ontdek je de culturele en gastronomische highlights van Den Bosch. Tussen alle bezienswaardigheden, cafés, restaurants en foodspeciaalzaken die Den Bosch rijk is, word je langs winkels en horecazaken geleid waar je kennis kunt maken met de echte Bossche Specialiteiten, zoals de wereldberoemde Bossche Bol, de Bossche Lulkoek en het Kutbier… Een gezellige wandelroute voor Bourgondiërs door de gastvrije binnenstad van Den Bosch!

Kijk ook op de site van DenBoschBezoeken.nl voor nog meer thematische stadswandelingen in Den Bosch.

Alle ‘s Hertogenbosch gidsen:

(de papieren gidsen worden geleverd in een mooi gedrukt gidsje op A5-formaat en krijg je thuis gestuurd)

(alle digitale gidsen worden geleverd in PDF-formaat en als online pagina indien u een account aanmaakt)

Toont alle 4 resultaten